Rekenkundige functionaliteit plus scenario’s

In WALS is veel mogelijk. Er zijn talloze varianten in te richten en vervolgens kunt u zien wat de verwachte gevolgen zullen zijn. Echter worden onder andere de volgende vragen daarmee niet beantwoord:

  • Hoe groot is de kans dat wij in jaar x een grens van een financiële ratio als de ICR of LTV overschrijden waardoor we niet meer voldoen aan het Beoordelingskader van Aw en WSW?
  • Voor welke economische reeks, bijvoorbeeld inflatie, is de corporatie het meest gevoelig?

Aan de hand van de Risicomodule is dit wel mogelijk. Hiermee kun je 200 even waarschijnlijke en samenhangende scenario’s doorrekenen. De uitkomsten zijn een wolk aan mogelijke scenario’s, zowel numeriek als grafisch (zie onderstaande figuur). Met deze uitkomsten is het mogelijk om de risico’s goed in kaart te brengen en het risicomanagement binnen jouw organisatie verder te professionaliseren.

Ortec Finance Scenarioset (OFS)

In de Risicomodule wordt gebruik gemaakt van 200 even waarschijnlijke en samenhangende scenario’s. Ieder kwartaal vindt er een update plaats van deze scenario’s met daarin de meest recente ontwikkelingen. Deze scenario’s worden gegeneerd door de zogenaamde Economic Scenario Generator (ESG) van Ortec Finance. Dit model baseert zich op historische data gecombineerd met een expert view. Bij afname van de Risicomodule krijg je naast de rekenkundige functionaliteit ook de beschikking over de OFS voor woningcorporaties.

WALS aan de basis

Bij de aanschaf van de Risicomodule worden extra functionaliteiten aan WALS toegevoegd. WALS is dus de basis van de Risicomodule. Dat betekent direct aan slag in herkenbare schermen, geen aparte inlogcodes en de integraliteit met WALS is in de Risicomodule gewaarborgd.

Loan to Value

Belangrijkste kenmerken

  • Toepasbaar in combinatie met WALS en zichtbaar in de interface van WALS
  • Opstellen macro-economische scenarioanalyse
  • Vele mogelijke macro-economische scenario’s leiden tot een spreidingsgrafiek (risicowolk) van mogelijke financiële uitkomsten
  • Gevoeligheidsanalyse voor macro-economische parameters
  • Periodieke (per kwartaal) beschikbaarheid van de actuele Ortec Finance Scenarioset

meer weten

Meer weten over onze diensten?

Bedankt voor uw bericht

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op