Ook Welwonen gaat Audition gebruiken

Voor het maken van de jaarrekening gaat Welwonen uit Enkhuizen gebruikmaken van het softwarepakket Audition. Qonsío ontwikkelde samen met softwareleverancier Unit4 voor de jaarrekeningsoftware speciaal een standaard Corporatiemodel.

BLOG_Welwonen 1

Steeds meer corporaties zien de voordelen van Audition. Het maken van een jaarrekening kan elk jaar weer tijdrovend zijn. Door dit proces te automatiseren bespaart de corporatie veel tijd en krijgt ze een meer transparante en duidelijke jaarrekening. De accountancybranche gebruikt hier al jaren handige softwareproducten voor en de corporatiemarkt lijkt nu ook overstag. Ook voor niet-accountants is Audition een efficiënt hulpmiddel om de jaarrekening en de consolidatie te maken.

Met een eenvoudige ‘importwizard’ kan Welwonen nu haar financiële cijfers uit hun primaire systeem, in dit geval BIS van NCCW, importeren in Audition. Een ‘intelligent’ bestand voorziet de financiële cijfers geautomatiseerd van rubriekcodes, waarna uitzonderingssituaties kunnen worden aangepast. Vervolgens kan de kolommenbalans efficiënt en betrouwbaar worden uitgewerkt. Desgewenst kunnen voorafgaande journaalposten worden geëxporteerd.

Standaard corporatie model
Tevens gaat de Enkhuizer corporatie gebruikmaken van de SBR-manager. Hiermee kan zij de jaarrekening digitaal deponeren bij onder meer de Kamer van Koophandel.

Welwonen
Welwonen is het samenwerkingsverband tussen de stichting Welzijnswerk Enkhuizen en de woningcorporatie Woondiensten Enkhuizen. Het team van Welwonen werkt er hard aan om inwoners van Enkhuizen prettig te laten wonen en leven. De welzijnswerkers dragen eraan bij dat inwoners kunnen meedoen aan de samenleving. De medewerkers van de woningcorporatie zorgen ervoor dat mensen met een kleine(re) portemonnee een goede woning kunnen huren en dat deze goed wordt onderhouden. Welwonen verhuurt in Enkhuizen circa 2300 woningen aan mensen vanaf 18 jaar, met en zonder een zorgbehoefte.

Deel dit artikel op je favoriete social kanaal