Qonsío dVi Portaal

Op maandag 15 november heeft Koen de Jonge van Qonsío samen met Ibrahim Kalin van Creaim in een webinar het Qonsío dVi Portaal gepresenteerd. Het webinar mocht zich in een grote belangstelling verheugen.

2021 11 15 14 25 04 Webinar Het Qonsío d Vi Portaal Microsoft Teams

Maar liefst 65 mensen hebben kennis gemaakt met het Qonsío dVi Portaal als alternatief voor het SBR-dVi portaal. "Het Qonsío dVi portaal biedt nu al enkele voordelen ten opzichte van het SBR-portaal en dit zal de komende tijd alleen maar toenemen.", vertelt Koen voor de sessie; "Het is een groeimodel waarmee je écht system-to-system alle gegevens van de dVi vanuit de bron in het Qonsío dVi Portaal kunt indienen." Dit maakt Koen ook duidelijk aan de toehoorders tijdens het webinar. De reacties zijn positief: 'Een goede stap in de juiste richting'. Men is benieuwd naar de volgende stappen.

Ibrahim Kalin en zijn collega's van Creaim, het zusterbedrijf van Qonsío, hebben het portaal gebouwd op basis van hun bewezen platform, waarmee vergelijkbare verantwoordingsoplossingen al jaren worden geleverd aan accountants en het MKB. In dit platform zijn eerst alle functies van het huidige SBR-portaal overgenomen en getest door een aantal vooruitstrevende woningcorporaties. Tijdens het webinar demonstreert Ibrahim op heldere wijze het portaal. Er is veel herkenning en vrijwel alle deelnemers blijven geboeid aan het scherm zitten.

Whats App Image 2021 11 15 at 14 29 06 4

Het antwoord op de grote vraag "what is in it for me" is deels nu al beschikbaar en deels een groeiscenario. SBR-wonen geeft aan geen bronnen aan het huidige SBR-Portaal te gaan koppelen en daarmee dat system-to-system aanlevering van de dVi via het SBR-portaal niet mogelijk wordt. Het Qonsío dVi portaal kan dat deels nu al (de jaarrekening voor hoofdstuk 3) en gaat samen met de corporaties andere bronnen aansluiten in het groeiscenario.

Daarnaast biedt het Qonsío dVi-portaal een workflow waarmee je bepaalde taken en rechten aan medewerkers kan koppelen zodat je als corporatie in control bent. Een ander bijkomend voordeel van de workflow is dat er met verschillende personen gewerkt kan worden aan het opstellen van de dVi. Ook worden er na het eerste jaar bij een volgend jaar relevante gegevens uit het voorgaande jaar automatisch ingevuld. Dit soort verbeteringen leiden tot een betere datakwaliteit in de dVi, alsmede de bron en uiteindelijk ook tot een betere (data)beveiliging.

Heeft u het webinar niet bijgewoond? Niet getreurd, de webinar is terug te kijken via deze link: Terugkijken Webinar

Uiteraard presenteren wij u ook graag het Qonsio dVi portaal live via een demo. Meld u bij interesse aan via telefoonnummer 036 539 10 60 of e-mail naar Koen.de.Jonge@qonsio.nl


Deel dit artikel op je favoriete social kanaal