Qonsío: Corporaties goed voorbereiden op de toekomst

Om de ambities van corporaties waar te kunnen maken, is geld nodig. Geld is niet onbeperkt beschikbaar en daarom moeten er belangrijke keuzes worden gemaakt waaraan de beschikbare middelen worden besteed. Financiële processen zijn daardoor een essentieel onderdeel bij woningcorporaties. Hoe regel je deze processen zo effectief mogelijk in, hoe zorg je dat de zeer complexe stappen in begrotingen, analyses en scenario’s goed en betrouwbaar worden uitgevoerd én hoe ondersteun je dit met de juiste software? Qonsío vertelt daar op 23 september meer over tijdens CorporatiePlein, en wij spraken vooraf alvast met Anke de Boer.

Aan de tafel bij Qonsío laat Koen de Jonge bezoekers aan het woord, begint Anke: “Wij willen namelijk luisteren. Leg bij ons de grootste uitdaging van jullie organisatie op tafel. Welke uitdagingen zijn er rond het opstellen van het portefeuillebeleid en het maken van de juiste keuzes hierbij. Welke databronnen zou jij bijvoorbeeld willen gebruiken om verschillende scenario’s door te rekenen? Wij kijken graag hoe we jullie daarbij kunnen helpen.”

Foto bij blog artikel

System-to-system
Corporatiemedewerkers kunnen ook bij Qonsío terecht voor de system-to-system aanlevering van de jaarrekening in XBRL aan de KvK. “Hiervoor hebben wij de unieke ‘Audition voor Corporaties’-applicatie,” legt Anke uit. “Vanuit Logius geeft de overheid aan dat het verplicht wordt de jaarrekening van corporaties system-to-system in XBRL aan te leveren, waarschijnlijk al over boekjaar 2022 en anders slechts een jaar later. Wij leveren de enige jaarrekeningsoftware in de markt die volledig is afgestemd op de eisen van woningcorporaties. Met Audition voor Corporaties wordt het opstellen van de jaarrekening op basis van de kolommenbalans uit het ERP-systeem naar een gevalideerde XBRL ingericht. Logius adviseert een start over boekjaar 2021 zodat je als corporatie goed op de toekomst bent voorbereid. Op CorporatiePlein geeft collega Rami Aman van Qonsío een sessie over de system-to-system aanlevering.”

Een blik op de toekomst
Als laatste vertelt Qonsío over haar visie op de toekomst. “Je kunt je geld maar één keer uitgeven, en met de schaarste en grote maatschappelijke uitdagingen voor corporaties wordt het nog belangrijker om dit op de juiste manier te doen. In de toekomst wordt het daardoor steeds belangrijker om scenario’s beschikbaar te hebben om de impact van de investeringen goed te kunnen voorspellen. En ook om realisatie tegen deze scenario’s af te kunnen zetten en daardoor vroegtijdig te kunnen zien of het gaat zoals gedacht. In een televisie-item bij ‘De Nieuwe Economie’– wat door RTL-Z is uitgezonden – doet Qonsío haar visie op de toekomst uit de doeken.”

Qonsío is te vinden op stand 32 op CorporatiePlein.

Aanmelden voor CorporatiePlein 2021 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Qonsío

Deel dit artikel op je favoriete social kanaal