Kwaliteitsborging voor Salland Wonen

Met woningen in Olst, Wijhe, Heino en Raalte is SallandWonen een woningcorporatie met een echte dorpse cultuur. ‘Wij proberen voor de Sallanders te staan en met hen een goed en persoonlijk contact te onderhouden’, volgens Ingrid Willems Medewerker Financiële Planning bij SallandWonen. Omdat SallandWonen sinds kort gebruikmaakt van het kwaliteitsborgingspakket van Qonsio, spreken we met haar. Het kwaliteitsborginspakket is een pakket van diensten van Qonsío waarmee ze het de corporatie helpt om de kwaliteit van de data in FMP te borgen.

BLOG_Salland wonen 300x134

Ingrid Willems steekt van wal: ‘Wij laten één keer per driejaar door een externe partij (Qonsío) de begroting in FMP-toetsen. Het is belangrijke data waar toezichthouders op steunen en wij vinden het daarom belangrijk dat deze data van een hoge kwaliteit is. Het voordeel van het dienstenpakket is, dat het door één organisatie wordt uitgevoerd en wij niet met verschillende partijen te maken hebben. Daarbij kent Qonsío onze corporatie goed’.

Schappelijke prijs
‘Voorheen werd er ook een externe partij ingehuurd voor deze controle. We maakten toen gebruik van een andere partij voor de data wat uit FMP komt. Alleen de input in FMP werd gecontroleerd door Qonsío. Nu wordt ook de output gecontroleerd door Qonsío, en ook nog eens voor een redelijke prijs, dat maakt het voor ons helemaal compleet’.

Ingrid Willems vervolgt: ‘De introductie verliep goed. Het kon ook allemaal snel ingepland worden en daar waren wij blij mee omdat wij meerdere keren per jaar de financiële planning opstellen. Onze eerste ervaringen zijn dan ook positief. Er worden zaken getoetst waar je normaal nooit naar kijkt. Hierdoor ga je op een nieuwe manier naar je data kijken’.

Vervolgstappen
‘Op de basis van de resultaten van het kwaliteitsborgingspakket is er een verslag opgesteld richting het managementteam om kritisch te gaan kijken naar data en of er actie ondernomen moet worden op bepaalde punten. Kortom’, besluit Ingrid Willems, ‘we zijn zeer tevreden en ik zou ook andere corporaties aanbevelen om dit één keer per aantal jaar te doen’.

Deel dit artikel op je favoriete social kanaal