Even voorstellen: Margreet Bennis

Sinds 1 mei 2022 versterkt Margreet Bennis de afdeling HR & Salarisgemak bij Qonsío. Met Margreet hebben we een ervaren salarisadministratrice in het team opgenomen. Laten we kennismaken met deze vrolijke, optimistische en vriendelijke collega!

Margreet Bennis Qonsio

Voordat Margreet bij Qonsío binnen kwam, heeft ze ruim 16 jaar in de salarisadministratie gewerkt bij één van de Visma-bedrijven. Ze weet dus al het nodige over de betaling van de salarissen die voor iedere medewerker werkelijk van levensbelang zijn.

We vragen aan Margreet welke taken zij bij Visma in haar takenpakket had zitten. “Mijn functie bij Visma was tweeledig: ik verzorgde de salarissen voor mijn (ruim 200) collega’s, althans aan de gebruikerskant daarvan. De backoffice verwerking was uitbesteed aan de pakketleverancier, mijn taak was ervoor te zorgen dat alle mutaties goed erin zaten. Ook controleerde ik de afdeling HR die zorg droeg voor het invoeren van de gegevens van nieuwe collega’s en de overige mutaties van de vaste gegevens. Ook bij grote veranderingen in het arbeidsvoorwaardenpakket hielp ik de afdeling HR. Verder had ik ook een stuk van de financiële administratie in mijn pakket zitten, maar dat is voor mijn functie hier niet echt relevant”

Daar gaan we bij Qonsío zeker veel aan hebben! Op dit moment richt Margreet zich helemaal op het doorgronden van het softwarepakket HR & Salarisgemak van Exact, zoals dat door de woningcorporaties die klant zijn bij Qonsío wordt gebruikt. Zijn er veel verschillen? “Dat kun je wel zeggen, werkelijk alles is anders. Ik ga zeker mijn best doen om het zo snel mogelijk op te pakken, maar ik hoop dat onze klanten wel wat geduld met me hebben. Gelukkig heb ik Ans, Debby en Kate als leermeesters, dus zij proberen mij klaar te stomen voor het grote werk 😊”

We willen ook nog weten of Margreet nu dingen anders benadert omdat ze te maken heeft met medewerkers bij een woningcorporatie? “Nee hoor,” antwoord Margreet, “het maakt me niet uit waar de klanten vandaan komen, elke werknemer moet een salaris krijgen. Als ik de software een beetje ken, ga ik me ook enigszins verdiepen in de CAO die voor woningbouwcorporaties van kracht is. Niet alles tegelijk!”
Brandt ons nog de vraag op de lippen waarom Margreet voor Qonsío heeft gekozen. Na enig nadenken geeft Margreet aan dat ze uitkijkt naar het klantcontact, het dichterbij huis werken en het werken in een kleiner bedrijf waar je je collega’s ook echt (gaat leren) kennen. “Ik vind het erg leuk om te zien dat Debby, Ans en Kate de klanten echt heel goed kennen en zo ook met hen omgaan! Bovendien hebben we een heel gezellig groepje. Bij Visma werkte ik veel thuis, maar hier is het helemaal niet erg om op kantoor te zijn. Bovendien is iedereen flexibel, dus moet je een keer thuis werken dan werk je gewoon thuis!”

Tot slot willen we graag weten wat Margreet nog meer doet als ze niet aan het werk is. “Lezen, wandelen (inclusief vogeltjes kijken) en een beetje sporten”, antwoord Margreet bondig. Wandelen doe ik met mijn man Hans, we verkennen graag klompenpaden en Trage Tochten en op vakantie gaan ook altijd de wandelschoenen (+ wandelkleding) mee. Als bewijs voor het vogeltjes kijken hangt bij mij thuis aan de muur een -eigen gemaakte- foto van een ijsvogel.

Ijsvogel Margreet Bennis

Daarnaast is Margreet moeder van 2 volwassen zoons, heeft ze 1 hond en woont ze in Almere. Wij zijn blij dat Margreet voor Qonsío heeft gekozen. Reken er maar op dat je Margreet binnenkort aan de lijn krijgt wanneer je Qonsío belt met je vraag over salarissen. Mocht je dan wat tijd over hebben, vraag dan maar eens naar de triatlon, want ook daar heeft deze sportieve collega ervaring mee!

Deel dit artikel op je favoriete social kanaal